Skip to content

Programme

 

We are currently confirming the last of the speakers so that we can bring you the programme for iHEMP 2020.

 

In the meantime, please feel free to download the document using the button below which outlines the Introduction and themes for the 2020 iHEMP conference.

Draft Programme

Sessions

Time
Session
Duration
Cost
4:00 PM
  • Welcome Function
    3.5 hours
Time
Session
Duration
Cost
8:00 AM
  • Registration and arrival
    30 mins
8:30 AM
  • Powhiri
    15 mins
8:45 AM
  • Welcome from the Mayor
    5 mins
9:00 AM
  • Introduce MC and conference layout
    20 mins
9:20 AM
  • Albert Dun - Dunagro Hemp Group (Netherlands)

    What can NZ learn from Europe on the business of hemp (fibre, seed and flower) harvesting technology and fiibre processing.  Is it a profitable business?

    Albert Dunn

    Founded in 1980 as Farming Company Since 1994 in Hemp Business 1995 Development of agriculting... More

    40 mins
10:00 AM
  • MORNING TEA
    30 mins
10:30 AM
  • Hon Damien O'Connor

    The Minister of Agriculture's Vision for hemp in New Zealand. 

    Hon Damien O'Connor

    Hon Damien O’Connor is Minister of Agriculture, Biosecurity, Food Safety, and Rural... More

    20 mins
10:50 AM
  • Question and answer
    Hon Damien O'Connor

    Hon Damien O’Connor is Minister of Agriculture, Biosecurity, Food Safety, and Rural... More

    15 mins
11:05 AM
  • Senior MOH Manager

    The regulatory path to market - the  legislation, regulations, procedures and guidance  relevant to anyone looking to enter the NZ hemp / hemp product market. 

    15 mins
11:20 AM
  • Manu Caddie

    The practical impact of the NZ regulations on growers,  manufacturers and distributors - what we can and can't do.

    Manu Caddie

    As the only cannabis company representative appointed by the Minister of Health to the Medicinal... More

    30 mins
11:50 AM
  • Government and Regulatory Panel

    Government and Regulatory Panel - Summation and Q&A 

    Hon Damien O'Connor

    Hon Damien O’Connor is Minister of Agriculture, Biosecurity, Food Safety, and Rural... More

    30 mins
12:10 PM
  • LUNCH
    1 hour
1:20 PM
  • Klara Marosszeky - Australia Hemp Masonry

    Growing a range of markets for hemp fibre : existing uses, novel high & low tech uses  overcoming the barriers to market acceptance. 

    Klara Marosszeky

    Klara Marosszeky has been involved in the Australian Hemp industry for 20 years in both the... More

    30 mins
1:50 PM
  • Speaker 5

    The reality of growing hemp for fibre in NZ: an update on the NZ hemp fibre market and case studies on using fibre in products, moving to large scale production for large scale production for large volume applications. 

    10 mins
2:00 PM
  • Elspeth Macrae - Scion

    The direction of travel for research into new product development using hemp fibres.  The practicalities of developing, piloting and launching new products in partnership with NZ's research organisations and how NZ can lead the development of a circular bioeconomy. 

    10 mins
2:10 PM
  • Albert Dun - Dunagro Hemp Group (Netherlands)

    What NZ can learn from Europe on the practicalities of growing and processing hemp fibre.  Growing for fibre, retting, health and safety, cultivars, planting density, harvesting. Growing dual crops vs dedicated crops.  Practical uses for by-products and waste streams.

    Albert Dunn

    Founded in 1980 as Farming Company Since 1994 in Hemp Business 1995 Development of agriculting... More

    10 mins
2:20 PM
  • Summation & panel Q&A with speakers from session
    Albert Dunn

    Founded in 1980 as Farming Company Since 1994 in Hemp Business 1995 Development of agriculting... More

    30 mins
2:50 PM
  • Summation from MC and interactive exercise
    20 mins
3:10 PM
  • AFTERNOON TEA
    30 mins
3:40 PM
  • Tim Schmidt, Chairman Tasmanian Hemp Industries Association

    What NZ can learn from Tasmania: the economics of the seed crop, maximising seed yield, harvesting, initial processing, certified hemp branding, market development.

    30 mins
4:10 PM
  • Mathew Johnson - Hemp Connect

    The reality of growing hemp for seed in NZ. What we have learned so far, managing safety & compliance, understanding customers & trends, the barriers we're facing and how to overcome them. 

    10 mins
4:20 PM
  • Speaker
    10 mins
4:30 PM
  • Summation and panel Q&A with speakers from session
    20 mins
4:50 PM
  • MC Close Day
    10 mins
5:15 PM
  • NZHIA - 2019 AGM
    45 mins
7:00 PM
  • Conference Dinner - Skyline
    5 hours
Time
Session
Duration
Cost
8:45 AM
  • Mihi Whakatau
    5 mins
8:50 AM
  • Review of Day one, what to expect in day 2
    10 mins
9:00 AM
  • Dr Nick Marsh - Next Corporation

    Developing the strategic path for hemp in NZ.  What we can learn about successful sector strategy development and execution from the NZ wine industry and how the NZ hemp industry can collaborate to establish and achieve a vision for 2025. 

    Dr Nick Marsh

    Dr Nick Marsh is a Strategic Facilitator who has worked extensively for CEO’s, Executive... More

    30 mins
9:30 AM
  • Nigel Slaughter - Ligar / Refinery

    Direction of travel for extraction from hemp and the vast potential for product development.  

    10 mins
9:40 AM
  • Andy Elliot - Wakatu Corporation

    Creating a pathway for the development of nutrition and health-focused export companies using hemp

    10 mins
9:50 AM
  • Kirsty Harkness - Mount Base

    Competitive advantage through sustainability?  Established and novel ways to tackle climate change, emissions, soil erosion, biodiversity

    Kirsty Harkness

    Kirsty is the first person to be licenced for growing hemp in vineyards. She has... More

    10 mins
10:00 AM
  • Speaker

    International trends in hemp productions and how NZ can successfully position and establish itself.  Niche player, large scale exporter or both?

    10 mins
10:10 AM
  • Summation and panel Q&A with speakers from session
    Dr Nick Marsh

    Dr Nick Marsh is a Strategic Facilitator who has worked extensively for CEO’s, Executive... More

    Kirsty Harkness

    Kirsty is the first person to be licenced for growing hemp in vineyards. She has... More

    30 mins
10:40 AM
  • MORNING TEA
    30 mins
11:10 AM
  • Keynote

    Natural health products and NZ's place in the global wellness industry.  What capacity and capabilities do we have in NZ and what are the limitations on what we can do with hemp?

    30 mins
11:40 AM
  • Mark Lucas - Cannasouth

    The complexities of growing a medicinal product - indoor vs outdoor, GMP requirements, full transparency, potential markets, potential for a collaboration in NZ. 

    Mark Lucas

    CEO and Co-Founder, Cannasouth Limited Mark heads up New Zealand’s only NZX listed... More

    10 mins
11:50 AM
  • Speaker

    Our path to leading the world in product quality - the critical role of analytical science and how NZ hemp growers can avoid common product quality problems.

    10 mins
12:00 PM
  • Speaker
    10 mins
12:10 PM
  • Summation and panel Q&A with speakers from session
    Mark Lucas

    CEO and Co-Founder, Cannasouth Limited Mark heads up New Zealand’s only NZX listed... More

    30 mins
12:40 PM
  • LUNCH
    1 hour
1:40 PM
  • Industry Q & A
    30 mins
2:10 PM
  • Highlight Speaker
    30 mins
2:40 PM
  • Panel Questions
    25 mins
3:05 PM
  • Summation from MC
    15 mins
3:20 PM
  • Closing
    40 mins